menu Steun ons
Eszter
Eszter  Mijn verhaal Ik heb 2 abortussen in een jaar gehad.  
Steun de slachtoffers

Workshops Ontmoetingsdag 2015

Op 22 oktober 2015 organiseert CoMensha de Ontmoetingsdag voor slachtoffers van mensenhandel.

Op deze dag zullen er twee workshoprondes worden georganiseerd.

Workshopronde 1: van 13.00 - 14.00 uur zijn workshops die informatief / educatief zijn gericht op de situatie na het slachtofferschap.

Wat zijn je rechten in Nederland?
Slachtoffers van Mensenhandel mogen na het doen van aangifte tijdelijk in Nederland verblijven. Maar waarom is dat? En wat als je opeens te horen krijgt dat je verblijfsvergunning afloopt? De wetten en regels waar jij mee te maken krijgt worden tijdens deze workshop uitgelegd door een advocaat. Je kunt vragen stellen en krijgt ook informatie over welke rechten je hebt op materieel gebied.

Je weg vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt
Hoe werkt het vinden van een baan in Nederland? Wat zijn uitzendbureaus en hoe werken ze? Wat is de rol van officiële instanties als het UWV? Wat zoeken werkgevers en in welke sectoren en/of beroepen kan je een bestaan opbouwen? Hoe kan je solliciteren? We kijken ook naar jouw talenten en kwaliteiten, hoe kun je daarmee het verschil maken?

Your Future
Wat doe je nu voor werk? Volg je een opleiding? Ben je thuis bij je kind? Als je mocht kiezen, wat zou je dan willen doen in de toekomst? Ander werk? Een eigen business? Tijdens je opvangperiode kon je soms Engelse les volgen, of computerles. Of kon je hulp krijgen voor je geldzaken en de belasting. Maar wat heb je NU nodig om je gedroomde toekomst vorm te geven? Tijdens deze bijeenkomst willen we graag van elkaar leren door informatie te delen over ervaringen en mogelijkheden.

Your identity
Wie ben je? En waar kom je vandaan? Ben je geboren in Nederland? Ben je geboren in Indonesië? Wat is jouw cultuur? Wat zijn jouw waarden en normen? Hoe kan terugkijken, je helpen vooruit te kijken? Tijdens deze workshop gaan we terugblikken naar wie jij was en wie je bent? En hoe kan dit jou helpen om te bouwen aan jouw toekomst?

Jouw leven, jouw seksualiteit (voor vrouwen)
In Nederland willen we dat iedereen “seksueel gezond” is, maar wat is dat precies? En als je tegen je zin in tewerk bent gesteld in de prostitutie, is seks daarna nog wel leuk? Veel slachtoffers ervaren problemen op seksueel gebied na uitbuiting in de prostitutie. Toch wordt hier nog niet zo vaak over gesproken. In deze workshop doen gastsprekers hun verhaal en mag jij –als je dat wilt- je ervaringen delen. Ook zouden we graag van jou willen horen wat voor tips je de hulpverlening wilt geven als het gaat om seksualiteitsproblemen.

Workshopronde 2: van 14.00 - 15.00 uur zijn workshops die gericht zijn op muziek en dans en sport die slachtoffers kunnen helpen na hun slachtofferschap.

Body Attack
Body Attack is de sport-geïnspireerde cardio workout voor het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Deze high-energy interval training combineert atletische bewegingen met aerobe kracht en stabilisatie oefeningen.

Zumba
Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia.

Body Combat
Body Combat is de krachtige cardio-workout waarbij je helemaal loskomt. Dit felle en energieke programma is geïnspireerd op de Oosterse vechtkunst en put uit een breed scala aan disciplines, zoals Karate, Boksen, Taekwondo, Tai Chi en Muay Thai.

Schadefonds Geweldsmisdrijven
Een presentatie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Zij zullen u informeren over hun werk en wat dit mogelijk voor u kan betekenen.

Bodybalance
Bodybalance is de Yoga, Tai Chi, Pilates workout waarbij je flexibiliteit en kracht opbouwt en je een gevoel krijgt van rust en kalmte. Gecontroleerde ademhaling, concentratie en een zorgvuldig gestructureerde series van stretches, bewegingen en houdingen op muziek creëren een holistische workout die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt


Klik hier om weer naar de startpagina over de Ontmoetingsdag 2015 te gaan.