menu Steun ons
Eszter
Eszter  Mijn verhaal Ik heb 2 abortussen in een jaar gehad.  
Steun de slachtoffers

De CoMensha Ontmoetingsdag 2017

Ontmoetingsdag 2017 CoMensha

Jaarlijks organiseert CoMensha een ontmoetingsdag voor slachtoffers van mensenhandel. Op deze dag staan zij in het middelpunt van de belangstelling. Dit bijzondere evenement staat in het teken van informatie, cultuur en plezier, met diverse workshops, lekker eten en muziek. Met ruim honderd deelnemers en ongeveer dertig kinderen is het festival ieder jaar een groot succes.

Programma
De ontmoetingsdag vindt dit jaar plaats op woensdag 4 oktober van 10:00 tot 16:30 uur. De exacte locatie wordt kort van te voren bekend gemaakt.

Het programma van de dag is nog grotendeels een verrassing. In de ochtend zal de dag plenair worden geopend, gevolgd door een workshopronde met aansluitend een heerlijke lunch. Een beschrijving van de workshops vindt u onderaan dit bericht. Deelnemers kunnen bij aanmelding aangeven welke workshop zij willen volgen. Wij doen ons uiterste best om iedereen in te delen bij de gekozen workshop. Na de lunch is er een workshop voor alle deelnemers, de inhoud is nog een verrassing! We besluiten de dag met muziek. De deelnemers kunnen hun persoonlijke verzoekjes doorgeven via het aanmeldformulier.

Kinderactiviteiten
Tijdens de dag kunt u gebruik maken van de kinderopvang. Kinderen worden hier opgevangen door studenten Pedagogisch werk van ROC Midden-Nederland die hun uiterste best zullen doen om er voor de kinderen een gezellige dag van te maken.

De kinderen krijgen rond lunchtijd een kindermenu. Kan uw kind nog geen frietjes eten, dan dient u eigen voeding mee te geven. Tevens vragen wij ouders om voldoende luiers en schone kleding mee te brengen.

Aanmelden?
Deelnemers kunnen zich opgeven via hun hulpverlener. Aanmelden is mogelijk vanaf dinsdag 1 augustus 2017 tot woensdag 13 september 2017 door het aanmeldformulier in te vullen. Graag vermelden wij dat de aanmelding onder voorbehoud is. Er is ruimte voor 100 deelnemers en wij beoordelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Bij een groot aantal aanmeldingen geven we voorrang aan mensen die nog niet eerder op de ontmoetingsdag zijn geweest. U ontvangt na 13 september, binnen 1 week een definitieve bevestiging van uw deelname.

Vragen?
Heb je vragen of wil je op een andere manier een bijdrage leveren aan de ontmoetingsdag? Neem contact op met Joyce of Erin via ontmoetingsdag[at]comensha.nl o.v.v. Ontmoetingsdag 2017.

Hierbij een overzicht van de workshops:

Schilderen is doen!
Schilderen vanuit jezelf, niet nadenken over wat anderen mooi vinden of willen. Eigen kleuren gebruiken en maar zien wat er gebeurt. Daarna je fantasie omzetten in werkelijkheid. Dan pas wordt een doek spannend en mooi. We willen je de gelegenheid bieden dit ook te ontdekken zodat je kan zien wat je kan, wat je wil. Je zult versteld staan van jezelf. Aan het eind van de workshop mag je je schilderij mee nemen.

Zelfverdediging (Perisai Diri - vechtkunst uit Indonesië)
Perisai Diri betekent letterlijk ‘schild voor jezelf’. Deze vechtkunst is gericht op zelfverdediging. Tijdens de workshop leer je een aantal van de basistechnieken. Deze zijn gebaseerd op dierlijke en menselijke houdingen, zoals die van de tijger (harimau), de adelaar (garuda), de strijder (setria) en de prinses (putri).

Yoga/mindfulness
Een van de betekenissen van yoga is ‘verenigen’. Door yoga te beoefenen, leer je tegenstellingen te verenigen. Vrouwelijk en mannelijk, spanning en ontspanning; lichaam en geest. Twee bevlogen docenten van een yogaschool Yogaya zullen je hiermee gaan helpen zodat je je aan het eind van de workshop rustig en toch vol energie kan voelen.

Salsa dansen
Union Salsa is de grondlegger van de salsa-scene in Midden-Nederland. Twee enthousiaste docenten komen je de fijne kneepjes van deze elegante Zuid-Amerikaanse dans leren.

Hulpverleners hoeven zich niet in te schrijven voor een workshop
Deelnemende hulpverleners maken geen keuze uit het bovenstaande aanbod van workshops. Alle hulpverleners nemen in de ochtend deel aan de workshop ‘Zorg voor jezelf’. In dit uurtje kunnen zij even tot rust komen en met elkaar praten onder het genot van een kopje thee of koffie, een (stoel)massage en kunnen zij een opdracht doen met als thema ‘balans in leven en werk’.Download hier de impressieverslagen van voorgaande jaren om een beeld te krijgen van deze bijzondere dag:

Verslag Ontmoetingsdag 2016
Download hier de impressie van de Ontmoetingsdag 2016 in pdf-formaat.

Verslag Ontmoetingsdag 2015
Download hier de impressie van de Ontmoetingsdag 2015 in pdf-formaat.

Verslag Ontmoetingsdag 2014
Download hier de impressie van de Ontmoetingsdag 2014 in pdf-formaat.