menu Steun ons
Hristo
Hristo  Mijn verhaal Mijn droom ziet er heel anders uit.  
Steun de slachtoffers

Ontmoetingsdag 2016

Jaarlijks organiseert CoMensha een ontmoetingsdag voor slachtoffers van mensenhandel. Op deze dag staan zij voor een dag in het middelpunt van de belangstelling. Dit bijzondere evenement staat in het teken van informatie, cultuur en plezier, met diverse workshops, lekker eten en muziek. Met ruim honderd deelnemers en ongeveer vijftig kinderen is het festival ieder jaar een groot succes.

Programma
De ontmoetingsdag vindt dit jaar plaats op woensdag 12 oktober van 11:00 tot 15:00 uur. Ook dit jaar is gekozen voor een locatie die leuk is voor zowel vrouwelijke als mannelijke slachtoffers en ook voor de meekomende kinderen. De exacte locatie wordt kort van te voren bekend gemaakt. De locatie is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de reiskosten hiervan zullen door ons worden vergoed.

Het programma van de dag is grotendeels een verassing, maar in de ochtend zal er een bruisend plenair programma zijn gevolgd door een heerlijke lunch. Ook zijn er twee workshoprondes waar deelnemers zich voor kunnen inschrijven. Een beschrijving van de workshops vindt u onderaan dit bericht. Deelnemers kunnen bij aanmelding aangeven welke workshop zij willen volgen. Wij doen ons uiterste best om iedereen in te delen bij de gekozen workshop.

Kinderopvang
Tijdens het festival kunt u gebruik maken van de kinderopvang. Kinderen worden hier opgevangen door vrijwilligers die hun uiterste best zullen doen om er voor de kinderen een gezellige dag van te maken. Er is een speciaal programma voor hun bedacht waardoor zij zich geen moment zullen vervelen.

De kinderen krijgen rond lunchtijd een kindermenu. Kan uw kind nog geen frietjes eten, dan dient u eigen voeding mee te geven. Tevens vragen wij ouders om voldoende luiers en schone kleding mee te brengen.

Aanmelden?
Deelnemers kunnen zich opgeven via hun hulpverlener. Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 30 september 2016 door het aanmeldformulier in te vullen. Graag vermelden wij dat de aanmelding onder voorbehoud is. Er is ruimte voor 100 deelnemers en wij beoordelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. U ontvangt binnen 1 week een definitieve bevestiging van uw deelname.

Vragen of vrijwilliger?
Vragen, aanmelden als vrijwilliger of wilt u op een andere manier een bijdrage leveren aan de ontmoetingsdag? Neem contact op met Linda of Robin via ontmoetingsdag@comensha.nl o.v.v. Ontmoetingsdag 2016.

Hierbij een overzicht van de workshops:

Workshopronde 1:

Fotografie met je smartphone
Tijdens deze presentatie laat fotograaf Geert de Jong zien hoe je uit je mobieltje haalt wat erin zit. Door middel van praktische tips en voorbeelden leer je om betere en mooiere foto’s te maken met je smartphone. Plezier én betere foto’s gegarandeerd!
Note: Je dient wel in het bezit te zijn van een mobiele telefoon met camera voor deze workshop.

Body Balance
Body balance is een les waarin Tai Chi, Yoga en Pilates worden gecombineerd. Tijdens deze les focus je op de ademhaling, kracht, concentratie en flexibiliteit. Deze combinatie zorgt voor een heerlijke les waarin je balans en harmonie creëert in je lichaam en geest. Neem een handdoekje en flesje water mee.

Gezonde voeding
Voeding heeft een grote invloed op je lichaam. We weten allemaal dat we van het eten van teveel chocolade dik kunnen worden, maar tegelijkertijd worden we ook zo blij van dit lekkers! In deze workshop wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen van een gezond eetpatroon. Je krijgt praktische handvaten om eetgewoontes te veranderen en tips hoe je met een klein budget toch een gezonde maaltijd op tafel kan zetten. Kortom, een leuke en verantwoorde workshop!

Kickboksen
Zin in een uurtje fysieke inspanning? Tijdens deze kickboks-workshop leer je de basistechnieken van deze van oorsprong Japanse vechtkunst. En nee, kickboksen is niet alleen iets voor mannen, ook vrouwen zijn van harte welkom om mee te doen! De workshop wordt gegeven door Roël en Sharon (broer & zus!) van Mejiro Gym Amsterdam.

Workshopronde 2:

Schilderen is doen!
Schilderen vanuit jezelf, niet nadenken over wat anderen mooi vinden of willen. Eigen kleuren gebruiken en maar zien wat er gebeurt. Daarna je fantasie omzetten in werkelijkheid. Dan pas wordt een doek spannend en mooi. We willen je de gelegenheid bieden dit ook te ontdekken zodat je kan zien wat je kan, wat je wil. Je zult versteld staan van jezelf. Aan het eind van de workshop mag je je schilderij mee nemen.

Zelfverdediging (Perisai Diri - vechtkunst uit Indonesië)
Perisai Diri betekent letterlijk ‘schild voor jezelf’. Deze vechtkunst is gericht op zelfverdediging. Tijdens de workshop leer je een aantal van de basistechnieken. Deze zijn gebaseerd op dierlijke en menselijke houdingen, zoals die van de tijger (harimau), de adelaar (garuda), de strijder (setria) en de prinses (putri).

Mijn seksualiteit
Seksualiteit en onze identiteit hebben veel met elkaar te maken. Wie je bent, en je eigen visie op seksualiteit worden door een heleboel factoren beïnvloedt. Positieve of negatieve ervaringen, en de gedachten daarover, zijn van invloed op je zelfbeeld. Hoe kunnen we dit zelfbeeld positief beïnvloeden?

Heart Pillow Project
Al 8 jaar lang maakt de American Women’s Club hartvormige kussentjes om vrouwen met borstkanker te ondersteunen. Zij kunnen deze kussentjes gebruiken om de pijn te verlichten. In deze workshop gaan de deelnemers aan de slag met naald en draad. Heb je geen ervaring met naaien? Geen probleem, in deze workshop leer je de basis-skills. Een mooie manier om plezier te hebben voor een goed doel.


Hulpverleners hoeven zich niet in te schrijven voor een workshop.
Deelnemende hulpverleners maken geen keuze uit het bovenstaande aanbod van workshops. Alle hulpverleners nemen in ronde 1 deel aan de workshop ‘seksualiteit bespreekbaar maken met uw cliënt’. En in ronde 2 aan de creatieve speeddate sessie.
• Seksualiteit bespreekbaar maken met uw cliënt
Met cliënten praten over seksuele thema’s is voor veel zorgprofessionals lastig. Hoe en wanneer begin je over het onderwerp? Wat te doen als je het zelf ongemakkelijk vindt om over seksualiteit te praten? Deze workshops biedt, naast achtergrondinformatie, ook praktische handvatten om het thema seksuele gezondheid met cliënten bespreekbaar te maken.
• Creatieve speeddate sessie
Je kent het wel: als een cliënt verhuisd naar die andere opvanginstelling, mail je altijd naar die ene medewerker. Al jaren is diegene een bekende naam voor je, maar welk gezicht hoort er nu eigenlijk bij? Tijdens deze creatieve speeddate sessie ontmoet je de professionals van andere organisaties! Het is leuk als je vast nadenkt wat je zou zeggen als je in één minuut verteld wie je bent, wat je doet en waarvoor je gebeld mag worden door andere professionals. Er zullen ongetwijfeld inspirerende, verassende en leuke gesprekken ontstaan!